’MULTIVITAMIN’ kapszula
1-28. nap

A MULTIVITAMIN kapszulát mindhárom szakasz alatt, folyamatosan javasolt szedned. A teljes ciklus során biztosítja számodra a megfelelő alapot, melyet majd a FLOW, GLOW és BALANCE kapszulák egészítenek ki az adott szakaszokban.

Mitől különleges?

Milyen hatóanyagokat tartalmaz?

Az A-vitamin a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik. Fontos feladata, hogy hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, és nem utolsó sorban részt vesz a megfelelő vasanyagcserében, ami a menstruáció idején különösen fontos.

A béta-karotin legfontosabb karotinoid, amely a természetben a nagyon élénk, főleg a piros, narancssárga, sárga és zöld színű gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő nagyobb mennyiségben. A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, mely hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához. A karotinra jellemző továbbá, hogy antioxidánsként viselkedik.

Az Ester-C® a C-vitamin egy szabadalmaztatott összetételű formája, amely treonátot is tartalmaz. A treonát a vonatkozó vizsgálatok szerint elősegítheti a C-vitamin felvételét és megtartását a sejtekben. Az Ester-C® C-vitaminja hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Segíti a normál pszichológiai funkció fenntartását és az idegrendszer normál működését.
A trisensive® növényi eredetű, mikrokapszulázott D-vitamint tartalmaz, a hazai ajánlásoknak megfelelő (2000NE) mennyiségben. A mikrokapszulázás egy olyan eljárás, mely a zsírban oldódó vitaminok felszívódási hatékonyságát hivatott növelni, és a korai vizsgálatok szerint akár az olajban oldottnál is hatékonyabb D-vitamin felszívódást biztosíthat. A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint az egészséges izomfunkció és csontozat fenntartásához. Segíti a vér normál kalciumszintjének fenntartását és a kalciummnormál felszívódását, hasznosulását.
Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, amely hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A szervezetben antioxidánsként viselkedik, vagyis védi a sejteket a testben keletkező szabadgyökök károsító hatásától. A trisensive® kapszulában természetes E-vitamin található, amely a szervezet számára az egyik legjobban hasznosítható forma. Hiányának nincsenek jellemző tünetei, így azt nem igazán lehet észrevenni, mindenképpen érdemes tehát figyelni a folyamatos pótlására.
A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, két formája van: K1 és K2. A K1-vitamin főként véralvadást segítő hatása miatt került a figyelem középpontjába, a csontképző folyamatokban, a kalcium csontokba épülésében a K2-vitamin játszik kiemelt szerepet. A trisensive® mikrokapszulázott K2-vitamint (menakinon-7) tartalmaz, melyben a K2-vitamin védett formában található. A mikrokapszulázás egy olyan eljárás, mely a zsírban oldódó vitaminok felszívódási hatékonyságát hivatott növelni.

A B1-vitamin az elfogyasztott táplálékot segít energiává alakítani. Fontos szerepe van a sejtek növekedésében, fejlődésében és működésében. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Vízoldékony vitamin, így a szervezet nem tudja jelentős mennyiségben elraktározni, pótlására tehát folyamatosan szükség van. Hiánya gátolja a koncentrációt, fáradékonyabbak és rosszkedvűbbek lehetünk miatta, de az alacsony szint alvászavarokkal is járhat.

A B2-vitamin az elfogyasztott táplálékot segít energiává alakítani. Fontos szerepe van a sejtek növekedésében, fejlődésében és működésében. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Elengedhetetlen az egészséges bőr fenntartásához. Fontos szerepe van a normál vasanyagcserében és a vörösvérsejtek normál állapotának fenntartásában. A szervezetből a felesleg a vizelettel kiürül, az emberi testben már néhány hét alatt megjelenhetnek a hiánytünetei.

A B3-vitamin az elfogyasztott táplálékot segít energiává alakítani. Fontos szerepe van a sejtek növekedésében, fejlődésében és működésében. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Elengedhetetlen az egészséges bőr fenntartásához. Gyakran használják akne-ellenes kozmetikumokban a faggyútermelést csökkentő hatása miatt. Vízoldékony vitamin, így a szervezet nem tudja jelentős mennyiségben elraktározni, pótlására tehát folyamatosan szükség van.

A trisensive® kapszulában a B6-vitamin aktív formája (P5P) található, amely a széles körben elterjedt és olcsóbb piridoxin-hidrokloriddal szemben hatékonyabban szívódik fel a szervezetben. Nagyon fontos feladatot lát el a hormonális aktivitás szabályozásában, így a nők hormonális változásainak kiegyensúlyozásában és a premenstruációs, menstruációs kényelmetlenségek enyhítésében. Emellett a normál vörösvérsejt-képződéshez is elengedhetetlen. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Segíti a normál pszichológiai funkció fenntartását és az idegrendszer normál működését. Felelős a jó hangulatunkért, valamint bizonyos anyagok – mint például a melatonin és a szerotonin – termelésével elősegítheti az alvást is.

A B12-vitamin az emberi testben nagyon csekély mennyiségben jön létre, az ételből származó B12-vitamint pedig a szervezet csak több lépésben tudja felszívni, így szükség lehet a pótlására. A vitamin természetes módon leginkább állati eredetű élelmiszerekben van jelen, mivel a szervezetben élő bélbaktériumok állítják elő. A trisensive®-ben található B12-vitamin növényi eredetű és a sok esetben egyszerűbb, olcsóbb vegyületformát használó készítményekkel szemben a B12-vitamint nem cianokobalamin, hanem jobban hasznosuló metilkobalamin formájában tartalmazza. A B12-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Segíti a normál pszichológiai funkció fenntartását és az idegrendszer normál működését. Elengedhetetlen a normál vörösvérsejt-képződéshez is.

A pantoténsav segít az elfogyasztott táplálék energiává alakításában. Több területen is fontos szerepe van a szervezetben, különösen a zsírok felépítésében és lebontásában. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a normál mentális teljesítményhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Nagyon sok mindenben megtalálható, hiánya alapvetően valamilyen felszívódási zavar következményeként jelentkezhet, melyet okozhat a stressz, a fáradtság, a cukorbetegség, bélbetegségek vagy hosszú antibiotikum-kúra is.

Szervezetünk az ételekben található folsavat – foláttá, a folsav bioaktív formájává alakítja, hogy hasznosítani tudja. Sajnos az átalakítás csak az emberek felénél megy végbe egy génmutációnak köszönhetően, ami a folsav-folát átalakítását katalizáló enzim működését szabályozza. Ezért a foláthiány az egyik leggyakoribb vitaminhiányos állapot. A Quatrefolic® a (6S)-5-metil-tetrahidrofolát glükózaminsója, amely szerkezetét tekintve megegyezik a folsav aktív formájával. A Quatrefolic® egy negyedik generációs folát, ami jelentősen továbbfejlesztett stabilitással, kiemelkedően magas vízoldékonysággal, fokozott biológiai hasznosulással rendelkezik. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Elengedhetetlen a normál vérképződéshez.

A biotin vízben oldódó vitamin, legalább ennyire elterjedt elnevezése a B7-, illetve a H-vitamin is. Segít az elfogyasztott ételekben megtalálható szénhidrátok, zsírok és fehérjék energiává alakításában. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Fontos szerepe van a haj és a bőr egészségének fenntartásában. Emiatt szépségvitaminnak is nevezik. Az emberi test viszonylag nagy mennyiségben önmaga is előállítja, de annak nagyobbik része hasznosulás nélkül kiürül, így szükség lehet a pótlásra. Sok tojásfehérje fogyasztása esetén is hiányállapot alakulhat ki, mivel a tojásfehérjében lévő anyagok gátolják a biotin felszívódását.

A trisensive® a szerves vasat aminosav-kelát formában (vas-biszglicinát) tartalmazza, mely egy újgenerációs vaskészítmény. A kelát forma azért előnyös, mert megakadályozza, hogy a vas kölcsönhatásba lépjen más tápanyagokkal, ezért magas biológiai hasznosulási értékkel rendelkezik és a belek is jobban tolerálják, nincs kellemetlen hatással az emésztő szervrendszerre. A vas részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere- folyamatokban és a normál oxigénszállításban. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál szellemi működés fenntartásához, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Emellett nagyon fontos szerepet tölt be a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződésben.
A trisensive® a szerves cinket aminosav-kelát formában (cink-biszglicinát) tartalmazza. A leggyakrabban használt szerves cinkformák – a cink-glükonát és cink-citrát – felszívódása megegyezik, nincs lényeges különbség közöttük. A szervetlen cink-oxid felszívódása szignifikánsan alacsonyabb, a szerves cink-glükonáttal és citráttal összehasonlítva.* A szerves cink-biszglicinát viszont 143,4%-kal nagyobb biohasznosulásra képes még a szintén szerves cink-glükonáthoz képest is.** A kiváló felszívódása mellett jól tolerálható, nem okoz gyomor-bélrendszerei panaszokat. A cink egy széles körben elterjedt, fontos immuntámogató összetevő. Szerepet játszik a normál szellemi működés fenntartásában és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezésében. Hozzájárul a haj, bőr és a köröm normál állapotának fenntartásához, szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában. *(forrás: Wegmüller, R., Tay, F., Zeder, C., Brnic, M., & Hurrell, R. F. (2014). Zinc absorption by young adults from supplemental zinc citrate is comparable with that from zinc gluconate and higher than from zinc oxide. The Journal of nutrition, 144(2), 132–136.) **(forrás: Gandia, P., Bour, D., Maurette, J. M., Donazzolo, Y., Duchène, P., Béjot, M., & Houin, G. (2007). A bioavailability study comparing two oral formulations containing zinc (Zn bis-glycinate vs. Zn gluconate )
A trisensive® réz-glükonátot, a réz szerves kötésű változatát tartalmazza, amely jól képes felszívódni és hasznosulni a szervezetben. A réz fontos szerepet játszik a vérképzésben, részt vesz a normál vasszállításban. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az idegrendszer normál működéséhez és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Fontos szerepet tölt be a kötőszövetek normál állapotának fenntartásában.

A jód a természetben széleskörűen elterjedt, az emberi szervezet normális működéséhez elengedhetetlenül szükséges (esszenciális) elem. Hozzájárul a pajzsmirigy hormonjainak termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, a bőr normál állapotának megőrzéséhez. A jód a táplálékkal és az ivóvízzel kerül be a szervezetünkbe. A jodid gyorsan felszívódik, majd összegyűlik a pajzsmirigyben, a felesleges mennyiség pedig a vizelettel ürül. Magyarország területének 4/5-e mérsékelten jódhiányos. Ez azt jelenti, hogy sem az ivóvíz, sem a megtermelt élelmiszerek nem tartalmaznak elegendő jódot.

A szelén egy olyan esszenciális nyomelem, amit a szervezetünk nem tud előállítani, ezért azt táplálkozással kell pótolnunk. Sajnos a hagyományos étrendünk igen keveset tartalmaz belőle. A trisensive® a szelént természetes, szerves L-szelenometionin formájában tartalmazza. A szelenometionin a természetben növényi fehérjékben megtalálható és magas biohasznosulást biztosít. Az L-szelenometionin a szerves szelén étrend-kiegészítésre legalkalmasabb, legjobb formája. A szelén – a jódhoz hasonlóan – nagyon fontos szerepet tölt be a pajzsmirigy normál működésében. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Segíti a haj és a köröm normál állapotának fenntartását és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A mangán az emberi szervezet számára szintén nélkülözhetetlen ásványi anyag. Számos folyamat szabályozásában vesz részt és több enzim megfelelő működéséhez szükséges jelenléte. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint hozzájárul a normál csontozat fenntartásához, a normál kötőszövet-képződéshez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A trisensive® a mangánt szerves, mangán-glükonát formában tartalmazza.
A molibdén létfontosságú nyomelem, a nukleinsavak szerves bázisainak lebontásában vesz részt. A szervezetben legfontosabb szerepének tekinthető a máj méregtelenítő enzimjeinek aktiválása. A trisensive® a molibdént szerves kötésű formában tartalmazza.
A likopin egy karotioid, amely leginkább arról ismert, hogy a paradicsom piros színét, valamint a grapefruit rózsaszín árnyalatát adja. De sok likopint tartalmaz a görögdinnye és a csipkebogyó is. Kedvező élettani hatása nagyrészt erőteljes antioxidáns tulajdonságaival magyarázható. Ma már számos kutatás bizonyítja az előnyös hatásait a szervezetre. Egyes kutatások arra is rámutattak, hogy napozáskor bőrünkben a bőr likopintartalma az első számú védelmi vonal a napsugár energiája ellen, ezért a likopin fontos szerepet játszik a bőr egészségének és szépségének megőrzésében. A trisensive® paradicsom kivonatból kinyert likopint tartalmaz.
A lutein – a béta-karotinnal és likopinnal együtt – szintén a karotinoidok közé tartozik. Fő forrásai a spenót és más sötétzöld leveles zöldségek. A lutein a retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga, melyet szervezetünk nem tud előállítani, ezért kizárólag külső forrásból, táplálkozás útján pótolható. Mindamellett, hogy hozzájárul a szem egészségéhez, a bőr védelmezésében is nagy szerepet kap. Antioxidáns tulajdonságánál fogva védi a bőrt a károsító (öregítő) szabadgyökök ellen és elősegíti a bőr nedvességtartalmának, rugalmasságának megőrzését is. A trisensive® körömvirág kivonatból kinyert, természetes luteint tartalmaz.

A gyümölcsök és zöldségek – melyek az antioxidánsok legjobb forrásai – elengedhetetlenek immunrendszerünk megfelelő működéséhez. A Phyto-C™ egy olyan gyümölcs és zöldség antioxidáns komplex, amely 11 szuperélelmiszer egyedi kombinációját tartalmazza, széles spektrumú antioxidáns védelmet nyújtva, hogy elősegítse az egészséges immunválaszt. Klinikailag vizsgálattal igazolt, hogy a Phyto-C™ összetevői: • Semlegesítik a szabad gyököket • Védik a sejteket a károsodástól • Támogatják a sejtek hatékony működését A formula természetes C-vitamint és polifenolokat tartalmaz acerola kivonatból, eperből, cseresznyéből, áfonyából, bio maqui bogyóból, bio açai-ból, brokkoliból, bio kelkáposztából, zöld tea-, zöld kávébab- és kurkuma kivonatból.

A szilícium a bőrünk, a hajunk és a körmünk nyomeleme. De nélkülözhetetlen az egészséges csontokhoz és ízületekhez is. Nincs egyetlen olyan emberi szövet sem, melyben ne lenne jelen a szilícium, ezért lényeges szerepet játszik az egész szervezet egészségmegőrzésében. Elősegíti a kollagéntermelés fokozását és a bőrregenerációt, segíthet megőrizni a bőr feszességét és fiatalosságát. Szilíciumot azonban csak kevés élelmiszer tartalmaz. A szilíciumhiány ezért manapság gyakori jelenség. A szilícium-bevitelt növelhetjük szilíciumban gazdag gyógynövényekkel. A legjobbak közé tartozik a bambusz, amely több mint 70%-kal kimagasló arányban tartalmazza ezt az elemet. A trisensive® bambusz kivonatból kinyert szilíciumot tartalmaz.
A BioPerine® egy szabadalmaztatott, biohasznosulás fokozó termonutriens tápanyag, a fekete bors kivonata, amely 98%- ban piperint tartalmaz. A piperin a vizsgálatok fokozza a szervezetbe juttatott tápanyagok és gyógynövények felszívódását, biológiai hasznosulását, hogy azok maximálisan kifejthessék hatásukat. A vitaminok esetében a biohasznosulást fokozó hatás már 5 mg BioPerine® használatával is elérhető.* A trisensive® teljes napi adagja (1+1 kapszula) összesen 5 mg BioPerine®-t tartalmaz. *Szabadalom US 5972382 A – Use of piperine as a bioavailability enhance

Összetevők

Phyto-C® {bio acerola kivonat; áfonya; eper; maqui bogyó; acai bogyó; meggy; kelkáposzta; brokkoli; zöld kávébab kivonat; zöld tea kivonat; kurkuma kivonat}; tömegnövelő szer (bio rizsliszt); hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj); kalcium-L-aszkorbát; bambusz kivonat; vas-biszglicinát; cink-biszglicinát; kolekalciferol; L-szeleno-metionin; nikotinamid; d-alfa-tokoferil-szukcinát; csomósodást gátló anyag (magnézium-sztearát); kalcium-d-pantotenát; mangán-glükonát; réz-glükonát; piridoxin-5-foszfát; menakinon-7; riboflavin; tiamin-hidroklorid; paradicsom kivonat; feketebors kivonat (BioPerine®); retinil-acetát; molibdén-aminosav; körömvirág kivonat; béta-karotin; (6S)-5-metil-tetrahidrofolsav, glükózamin só (Quatrefolic®); kálium-jodid; D-biotin; metilkobalamin.