’FLOW’ kapszula
1-5. nap

A MULTIVITAMIN kapszula mellett a FLOW kapszula 21 olyan plusz aktív összetevővel látja el a szervezetedet a ciklus 1-5. napján, amelyek kifejezetten a menstruációs szakaszban kulcsfontosságúak és segítenek az ilyenkor fellépő jellegzetes tünetek enyhítésében.

Mitől különleges?

Milyen hatóanyagokat tartalmaz?

Az A-vitamin a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik. Fontos feladata, hogy hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, és nem utolsó sorban részt vesz a megfelelő vasanyagcserében, ami a menstruáció idején különösen fontos.

Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, amely hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A szervezetben antioxidánsként viselkedik, vagyis védi a sejteket a testben keletkező szabadgyökök károsító hatásától. A trisensive® kapszulában természetes E-vitamin található, amely a szervezet számára az egyik legjobban hasznosítható forma. Hiányának nincsenek jellemző tünetei, így azt nem igazán lehet észrevenni, mindenképpen érdemes tehát figyelni a folyamatos pótlására.
A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, két formája van: K1 és K2. A K1-vitamin főként véralvadást segítő hatása miatt került a figyelem középpontjába, a csontképző folyamatokban, a kalcium csontokba épülésében a K2-vitamin játszik kiemelt szerepet. A trisensive® mikrokapszulázott K2-vitamint (menakinon-7) tartalmaz, melyben a K2-vitamin védett formában található. A mikrokapszulázás egy olyan eljárás, mely a zsírban oldódó vitaminok felszívódási hatékonyságát hivatott növelni.
A trisensive® kapszulában a B6-vitamin aktív formája (P5P) található, amely a széles körben elterjedt és olcsóbb piridoxin-hidrokloriddal szemben hatékonyabban szívódik fel a szervezetben. Nagyon fontos feladatot lát el a hormonális aktivitás szabályozásában, így a nők hormonális változásainak kiegyensúlyozásában és a premenstruációs, menstruációs kényelmetlenségek enyhítésében. Emellett a normál vörösvérsejt-képződéshez is elengedhetetlen. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Segíti a normál pszichológiai funkció fenntartását és az idegrendszer normál működését. Felelős a jó hangulatunkért, valamint bizonyos anyagok – mint például a melatonin és a szerotonin – termelésével elősegítheti az alvást is.

A biotin vízben oldódó vitamin, legalább ennyire elterjedt elnevezése a B7-, illetve a H-vitamin is. Segít az elfogyasztott ételekben megtalálható szénhidrátok, zsírok és fehérjék energiává alakításában. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Fontos szerepe van a haj és a bőr egészségének fenntartásában. Emiatt szépségvitaminnak is nevezik. Az emberi test viszonylag nagy mennyiségben önmaga is előállítja, de annak nagyobbik része hasznosulás nélkül kiürül, így szükség lehet a pótlásra. Sok tojásfehérje fogyasztása esetén is hiányállapot alakulhat ki, mivel a tojásfehérjében lévő anyagok gátolják a biotin felszívódását.

A trisensive® a szerves vasat aminosav-kelát formában (vas-biszglicinát) tartalmazza, mely egy újgenerációs vaskészítmény. A kelát forma azért előnyös, mert megakadályozza, hogy a vas kölcsönhatásba lépjen más tápanyagokkal, ezért magas biológiai hasznosulási értékkel rendelkezik és a belek is jobban tolerálják, nincs kellemetlen hatással az emésztő szervrendszerre. A vas részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere- folyamatokban és a normál oxigénszállításban. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál szellemi működés fenntartásához, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Emellett nagyon fontos szerepet tölt be a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződésben.
A trisensive® a szerves cinket aminosav-kelát formában (cink-biszglicinát) tartalmazza. A leggyakrabban használt szerves cinkformák – a cink-glükonát és cink-citrát – felszívódása megegyezik, nincs lényeges különbség közöttük. A szervetlen cink-oxid felszívódása szignifikánsan alacsonyabb, a szerves cink-glükonáttal és citráttal összehasonlítva.* A szerves cink-biszglicinát viszont 143,4%-kal nagyobb biohasznosulásra képes még a szintén szerves cink-glükonáthoz képest is.** A kiváló felszívódása mellett jól tolerálható, nem okoz gyomor-bélrendszerei panaszokat. A cink egy széles körben elterjedt, fontos immuntámogató összetevő. Szerepet játszik a normál szellemi működés fenntartásában és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezésében. Hozzájárul a haj, bőr és a köröm normál állapotának fenntartásához, szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában. *(forrás: Wegmüller, R., Tay, F., Zeder, C., Brnic, M., & Hurrell, R. F. (2014). Zinc absorption by young adults from supplemental zinc citrate is comparable with that from zinc gluconate and higher than from zinc oxide. The Journal of nutrition, 144(2), 132–136.) **(forrás: Gandia, P., Bour, D., Maurette, J. M., Donazzolo, Y., Duchène, P., Béjot, M., & Houin, G. (2007). A bioavailability study comparing two oral formulations containing zinc (Zn bis-glycinate vs. Zn gluconate )

A jód a természetben széleskörűen elterjedt, az emberi szervezet normális működéséhez elengedhetetlenül szükséges (esszenciális) elem. Hozzájárul a pajzsmirigy hormonjainak termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, a bőr normál állapotának megőrzéséhez. A jód a táplálékkal és az ivóvízzel kerül be a szervezetünkbe. A jodid gyorsan felszívódik, majd összegyűlik a pajzsmirigyben, a felesleges mennyiség pedig a vizelettel ürül. Magyarország területének 4/5-e mérsékelten jódhiányos. Ez azt jelenti, hogy sem az ivóvíz, sem a megtermelt élelmiszerek nem tartalmaznak elegendő jódot.

A testsúlykontroll különösen fontos lehet a mentruációs és premenstruációs szakaszban, a króm pedig ebben fontos szerepet játszó, nélkülözhetetlen nyomelem. Részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében és hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. A trisensive® kizárólag szerves kötésű, jól hasznosuló króm(III)-pikolinát formában tartalmazza a krómot, mely jobb hasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen króm (króm-klorid) vegyületek.
A magnézium egyik legfontosabb funkciója, hogy támogatja az idegrendszer egészséges működését, hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Támogatja a normál izomműködést, és részt vesz a normál csontozat és fogazat fenntartásában. A trisensive® kizárólag szerves kötésű magnéziumot tartalmaz (magnézium-citrát formában), mely kiváló hasznosulással rendelkezik.

A bioflavonoidok nem vitaminok, vegyületcsoportok, azaz több hatóanyag keverékei. A citrusfélék gyümölcsének sárga, narancssárga vagy élénk pirosságát színét adják.

 

A kutatók több mint 4000 különböző fajta flavonoidot különböztettek már meg, melyek növényi táplálékokban széles körben elterjedtek. Bár nem nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, mégis rendkívül hasznos vegyületek. Kiváló antioxidáns hatással rendelkeznek. Megvédik az oxidációtól a C-vitamint és elősegíti a felszívódását a szervezetben.

A vörös málna levelét női panaszok sokaságára használják évszázadok óta. Gyulladáscsökkentő és adsztringens (összehúzó) hatással rendelkezik. Mensturációs problémák esetén ajánlott, a kisebb tüneti görcsök enyhítésére.

A fürtös spárga kivonat hozzájárul a nyugodt közérzet fenntartásához a menstruációs ciklus alatt.

A közönséges cickafark vérzéscsillapító és gyulladásgátló hatású gyógynövény. Segíthet az erős havi vérzés és menstruációs görcs esetén, mivel segít ellazítani a méh simaimait. Méh stimulálóként a késő vagy elmaradó menstruáció beindítására és a rendszertelen ciklusra is javasolható.**

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztályának tagjai 2022 gyógynövényének a közönséges cickafarkat választották.

A pásztortáska számos jótékony növényi vegyület – mint például flavonoidok, szaponinok – tartalmaz. Segíthet az erős menstruációs vérzés csillapításában, hozzájárulhat a menstruáció alatti jó közérzet megőrzéséhez. **

A réti palástfű csersavat, azaz tannint tartalmaz, melynek érfallazító és vérzéscsillapító hatása lehet. A népgyógyászatban javasolt menstruációs görcsök, erős vérzéssel járó menstruáció és rendszertelen ciklus esetén. **

A gyermekláncfű segíti az emésztési komfortérzete, segíthet a menstruáció előtt és alatt fellépő kellemetlen hasi puffadás enyhítésében. Fontos szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében, mer támogatja a máj, epe és a húgyutak normál működését, valamint a vizeletürítést.

Az ashwagandha, vagy más néven indiai ginzeng segíthet az érzelmi és mentális egyensúly fenntartásában, segíthet a szervezetnek megbirkózni a stresszel, támogathatja az elalvást. A trisensive® KSM-66-ot, egy különleges ashwagandha kivonat tartalmaz, amelyet 14 éves kutatás-fejlesztési folyamat során hoztak létre. A legmagasabb koncentrációban tartalmazza a gyógynövényt, nagy magas biológiai hasznosulással rendelkező, teljes spektrumú gyökérkivonat. Hatékonyságát 22 „Gold Standard” humán klinikai vizsgálat igazolja.
A gyömbért a keleti gyógyászatban évszázadok óta alkalmazzák emésztőrendszeri panaszok, görcsök, puffadás, hányinger és émelygés kezelésére. Természetes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Klinikai vizsgálatok alapján a gyömbér a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel megegyező hatékonysággal csökkentheti a menstruációs fájdalmakat, mellékhatások nélkül. ** Egyedi ízét és illatát a benne található, gingerol nevű illóolajnak köszönheti, ahogy erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatását is.** A trisensive®-ben található gyömbér kivonat magas, 5%-os arányban tartalmazza a gingerolt.
A kamilla segíthet enyhíteni a hasi puffadás érzését a menstruációs napokon. Segít ellazulni, hozzájárul a fizikai és érzelmi jóléthez. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és van enyhe fájdalomcsillapító hatása is, így segíthet a menstruáció során fellépő fájdalom enyhítésében. Gyógyhatása több hatóanyag együttes jelenlétének eredménye. A benne található flavonoidok játszanak szerepet a gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatásban. Fontos megemlíteni a kamilla apigenin tartalmát, mely a flavonoidok családjához tartozó, különleges anyag. Több ezer szakmai tanulmány hívja fel a figyelmet antioxidáns (gyökfogó) és gyulladásgátló hatására. A trisensive®-ben található kamilla kivonat 1,2% apigenint tartalmaz. Az apigenin jótékony hatásait más értékes gyökfogókkal, flavonodidokkal (pl. citrus-flavonoidok) együtt jobban kifejti. A FLOW kapszula – többek között ezért is – jelentős mennyiségben tartalmaz citrus bioflavonoidokat is.**

A cékla kivonat szintén segíthet a menstruációs vérzés alatti vasveszteség pótlásában.

A BioPerine® egy szabadalmaztatott, biohasznosulás fokozó termonutriens tápanyag, a fekete bors kivonata, amely 98%- ban piperint tartalmaz. A piperin a vizsgálatok fokozza a szervezetbe juttatott tápanyagok és gyógynövények felszívódását, biológiai hasznosulását, hogy azok maximálisan kifejthessék hatásukat. A vitaminok esetében a biohasznosulást fokozó hatás már 5 mg BioPerine® használatával is elérhető.* A trisensive® teljes napi adagja (1+1 kapszula) összesen 5 mg BioPerine®-t tartalmaz. *Szabadalom US 5972382 A – Use of piperine as a bioavailability enhance

Összetevők

Magnézium-citrát; hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj); citrus bioflavonoidok; kamilla kivonat (4:1); cink- biszglicinát; gyömbér kivonat; ashwagandha kivonat (KSM 66®); vas-biszglicinát; vörös málnalevél kivonat (20:1); pásztortáska kivonat (10:1); fürtös spárga kivonat; réti palástfű kivonat (10:1); gyermekláncfű kivonat (10:1); bio közönséges cickafark kivonat (10:1); cékla kivonat (5:1) ; d-alfa-tokoferil-szukcinát; csomósodást gátló anyag (magnézium-sztearát); piridoxin-5-foszfát; feketebors kivonat (BioPerine®); retinil-acetát; króm(III)-pikolinát; D-biotin; kálium-jodid.